facebook

Poniedziałek (10.12.2018 r.)

1: Zupa pomidorowa z ryżem, spaghetti bolognese
2: Makaron w sosie serowym z brokułem
Deser: Granola z jogurtem

Może zawierać: gluten, jaja, mleko, seler, soje, gorczycę

Wtorek (11.12.2018 r.)

1: Zupa tajska, sztuka mięsa z szynki wieprzowej w sosie własnym z kaszą gryczaną i warzywami gotowanymi
2: Pyzy w sosie pieczarkowym
Deser: Galaretka z owocem

Może zawierać: gluten, jaja, mleko, seler, soje, gorczycę

Środa (12.12.2018 r.)

1: Zupa jarzynowa, warzywny chińczyk z tempehem w sosie słodko-kwaśnym
2: Udko w ziołach z ziemniakami i surówką
Deser: Tapioka z musem mango

Może zawierać: gluten, jaja, mleko, seler, soje, gorczycę

Czwartek (13.12.2018 r.)

1: Krem z marchewki z imbirem i goździkami, filet z piersi kurczaka w panierce z ryżem curry i sałatką Toskania
2: Fasolka z bułką tartą i ryżem
Deser: Budyń z musem czekoladowym

Może zawierać: gluten, jaja, mleko, seler, soje, gorczycę

Piątek (14.12.2018 r.)

1: Krem z brokuła, paluszki rybne z ziemniakami i kiszoną kapustą
2: Frytki z sosem jogurtowym
Deser: Paczuszka warzywno-owocowa ( marchewka, mandarynka)

Może zawierać: gluten, jaja, mleko, seler, soje, gorczycę

 

Produkcja posiłków jest prowadzona zgodnie z zasadami systemu HACCP