facebook

Poniedziałek (23.09.2019 r.)

Śniadanie – bułka z ziarnami, masło, sałata ser Capresi ziołowy, pomidorki cherry, herbata malinowa

Obiad – kapuśniak z włoskiej kapusty i pomidorami, makaron w sosie bolońskim z cukinią, marchewką i zielonym groszkiem, wiórkami sera, bukiet z ziarnami słonecznika i dyni i sosem ziołowo-koperkowym, kompot

Podwieczorek – deser twarogowo-śmietankowy z gruszką

Wtorek (24.09.2019 r.)

Śniadanie – grahamka, masło, rukola, polędwica z indyka, ogórek małosolny, herbata owocowa

Obiad – krem wielowarzywny z grzankami ziołowymi, filet drobiowy soute, ziemniaki puree, tarta marchew z jabłkiem, gotowany kalafior, kompot

Podwieczorek – pudding śmietankowy z owocami czarnej porzeczki i płatkami migdałowymi

Środa (25.09.2019 r.)

Śniadanie – bułka z ziarnami, masło, sałata, Almette ziołowy, rzodkiewki, herbata owocowa

Obiad – zupa pomidorowa z kokardkami, pyzy w sosie śmietanowo- pieczarkowym, buraczki z chrzanem, ogórki kiszone, kompot

Podwieczorek – ciasto czekoladowe z wiśniami

Czwartek (26.09.2019 r.)

Śniadanie – chleb pszenno-żytni, masło, sałata, ser królewiecki, pomidor, herbata owocowa

Obiad – krem porowo-selerowy z mini bułeczkami z otrębami, klopsiki drobiowo-wieprzowe, ziemniaki z koperkiem, mizeria, kompot

Podwieczorek – kokosanki

Piątek (27.09.2019 r.)

Śniadanie – Ciabatta, masło, pastella jajeczna ze szczypiorkiem, herbata miętowa

Obiad – barszczyk z łazankami, pierogi z kapustą i grzybami polane smażoną cebulką, pierogi z serem i sosem truskawkowo-malinowym, surówka brokułowi, woda z miętą i cytryną

Podwieczorek – sałatka owocowa

Produkcja posiłków jest prowadzona zgodnie z zasadami systemu HACCP