facebook

Odpłatność za żywienie m-c maj:

Płatności prosimy dokonać do 5 go każdego miesiąca.

Poniedziałek (20.05.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb ze słonecznikiem (60g) masło (10g) twarożek z koperkiem i rzodkiewka (20g) szynka wiejska (20g) herbata leśna (250g)

Obiad – rosół z makaronem (300g) kurczak w potrawce z kurkumą (200g) ryż brązowy (60g) bukiet jarzyn gotowanych z kalafiorem i brokułami (80g) kompot

Podwieczorek – kasza manna z mussem z czarnej porzeczki (200g)

Wtorek (21.05.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb żytni (60g) masło (10g) Capresi paprykowy (20g) polędwica Smyka (20g) pomidorki cherry (20g) herbata malinowa z żurawiną (250g)

Obiad – krem z białych warzyw z serkiem mascarpone i bagietką paryską (300g) gulasz z szynki z ciecierzycą i czerwoną fasolą (300g) kasza bulgur (60g) surówka z młodej kapusty, sałatka z ogórków (60g) kompot

Podwieczorek – deser śmietanowo-twarogowy z borówkami (200g)

Środa (22.05.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) polędwica z indyka (20g) ser królewiecki (20g) ogórek małosolny (20g) herbata z dzikiej róży (250g)

Obiad – zupa jarzynowa z kalarepą (300g) pierogi z serem polane śmietaną i mussem jagodowym (350g) tarta marchew z ananasem (60g) kompot

Podwieczorek – muf finy kakaowe (200g)

Czwartek (23.05.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb orkiszowy (60g) masło (10g) pastella twarogowo-warzywna z serkiem feta (30g) szynka wiejska (20g) herbata truskawkowa (250g)

Obiad – zupa pieczarkowa z makaronem (300g) sznycelki drobiowe (80g) ziemniaki puree (150g) mizeria (80g) kompot

Podwieczorek – galaretka z bananami (150g)

Piątek (24.05.2019 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – knypel z chia (60g) masło (10g) pastella jajeczna ze szczypiorkiem (30g) chałka z frużeliną malinową (20g) herbata wiśniowa (250g)

Obiad – zupa pomidorowa z ryżem (300g) naleśniki z twarożkiem waniliowym i rodzynkami (350g) sałatka owocowa z truskawkami i borówkami posypane płatkami migdałowymi (60g) kompot

Podwieczorek – koktajl na maślance i jogurcie naturalnym (200g)

Produkcja posiłków jest prowadzona zgodnie z zasadami systemu HACCP