Odpłatność za żywienie m-c październik:

Płatności prosimy dokonać do 5 go każdego miesiąca.

Poniedziałek (2.10.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb z nasionami słonecznika (60g) pastella twarogowo-warzywna (30g) ser mazzdamer (20g) herbata wieloowocowa (250g)

Obiad – rosół z lanymi kluskami (250g) kurczak w potrawce z kurkumą (150g) ryż brązowy (60g) bukiet jarzyn gotowanych (80g) woda mineralna

Podwieczorek – muffiny kakaowe (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka pszenna z masłem, szynką drobiową i kiełkami, herbata malinowa

Obiad – krem z cieciorki z dodatkiem kminu z grzankami ziołowymi, risotto curry z pieczoną dynią, cukinią i zielonym groszkiem, woda mineralna

Podwieczorek – jabłko, chrupki kukurydziane

Wtorek (3.10.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – kanapka wieloziarnista (60g) twarożek z bazylią (20g) polędwica Smyka (20g) herbata żurawinowa z imbirem (250g)

Obiad – zupa krem z dyni i batatów z pestkami dyni (250g) pyzy w sosie myśliwskim (250g) surówka z kapusty modrej z jabłkiem (50g) mini marchewki (50g)

Podwieczorek – deser jogurtowy z granolą i borówkami (200g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka kazjerka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, sałata, herbata owocowa

Obiad – rosół drobiowo-wołowy z lubczykiem i makaronem literki, filet drobiowy pieczony z tymiankiem i rozmarynem, ziemniaki, sos pieczeniowy, surówka z kapusty pekińskiej i pora, kompot owocowy

Podwieczorek – ryż gotowany na mleku z wanilią i musem malinowym

Środa (4.10.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) pasta wielowarzywna (30g) szynka z indyka (20g) herbata z dzikiej róży z maliną (250g)

Obiad – zupa neapolitańska (250g) klopsiki drobiowo-wieprzowe (60g) ziemniaki z koperkiem (150g) mizeria (80g) woda mineralna

Podwieczorek – ciasto czekoladowe z migdałami (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka mleczna z masłem i powidłami śliwkowymi, herbata rooibos

Obiad – zupa jarzynowa z żółtą fasolką, strogonow wieprzowy z pyzami drożdżowymi, buraczki, kompot owocowy

Podwieczorek – drożdżowki orkiszowe z jabłkiem i cynamonem

Czwartek (5.10.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb mieszany pszenno-żytni ze słonecznikiem (60g) masło (10g) Almette naturalny z rzodkiewką (20g) schabik cygański (20g) herbata z aronią (250g)

Obiad – zupa krem selerowo-porowy z bagietką pełnoziarnistą (250g) risotto z kurczakiem z sosem śmietanowo-brokułowym (250g) marchewka z groszkiem (80g) woda mineralna

Podwieczorek – kasza manna z wiśniami (200g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka grahamka z masłem, pastą hummus z pieczoną papryką, sałatą i ogórkiem kiszonym, herbata miętowa

Obiad – krem z pieczonego buraka z prażonym słonecznikiem, naleśniki z twarożkiem i truskawkami, surówka z marchwi, kompot owocowy

Podwieczorek – pełnoziarniste ciasto ze śliwką i kruszanką

Piątek (6.10.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – bagietka z nasionami chia (60g) pasta jajeczna z koperkiem (30g) mozzarella z pomidorem i bazylią (30g) herbata z owoców leśnych (250g)

Obiad – krupnik z kaszą pęczak (250g) filet z miruny w ziołach (80g) ziemniaki (150g) surówka z kapusty kiszonej z pietruszką (80g) kompot

Podwieczorek – paluch serowy (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z pestkami dyni z masłem, serem żółtym, sałatą i rzodkiewką, kakao

Obiad – zupa ogórkowa z ziemniakami, filet rybny panierowany z sezamem, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka, kompot owocowy

Podwieczorek – mus jabłkowo- gruszkowy z granolą

Poniedziałek (9.10.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) pastella z makreli i ogórka (30g) Capresi ziołowy z rzodkiewką i kiełkami (30g) herbata malinowa z cytryną (250g)

Obiad – zupa krem pomidorowo-paprykowy z mozzarellą (250g) gulasz z ciecierzycą i czerwoną fasolą (150g) kasza bulgur (60g) sałatka z ogórków (60g) woda mineralna

Podwieczorek – koktajl owocowy na jogurcie i maślance (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z ziarenkami z masłem, jajkiem od kur z wolnego wybiegu, kiełki, herbata pomarańczowa

Obiad – kapuśniaczek z ziemniakami, Sos napoli z groszkiem i papryką, makaron spaghetti, woda mineralna

Podwieczorek – gruszka i wafle ryżowe ze stewią

Wtorek (10.10.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb orkiszowy (60g) masło (10g) Capresi paprykowy (20g) szynka z indyka (20g) herbata miętowa (250g)

Obiad – zupa fasolowa (250g) pierogi leniwe ze śmietaną (250g) tarta marchew z jabłkiem (300g) kompot śliwkowy

Podwieczorek – – jogurt naturalny z granolą i żurawiną (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z pestkami dyni z masłem, pastą z pieczonej marchewki i papryki, sałata, pomidor, herbata rooibos

Obiad – krem z pieczonej dyni z rozmarynem i z grzankami, kotlecik schabowy z siemieniem lnianym, purée ziemniaczane, sałata z jogurtem, kompot owocowy

Podwieczorek – kaszka manna na mleku z musem truskawkowym

Środa (11.10.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb ze słonecznikiem (60g) masło (10g) twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (30g) polędwica Smyka (20g) herbata z dzikiej róży z maliną (250g)

Obiad – krem cukiniowo-groszkowy z bagietką (250g) filet drobiowy soute w ziołach (80g) ziemniaki z koperkiem (150g) surówka z kapusty włoskiej pekińskiej (80g) woda mineralna (150g)

Podwieczorek – mini rogalik, winogrono (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z makiem z masłem, serem żółtym, sałatą i zielonym ogórkiem, herbata rooibos

Obiad – zupa pomidorowa z makaronem, Pulpeciki drobiowe w sosie potrawkowym, ryż, marchewka z groszkiem, kompot owocowy

Podwieczorek – kisiel z owoców leśnych, chrupki kukurydziane

Czwartek (12.10.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – knypel z nasionami chia (60g) masło (10g) pastella twarogowo-łososiowa (20g) szynka wiejska (20g) herbata porzeczkowa z aronią (250g)

Obiad – zupa ogórkowa (250g) spaghetti z sosem bolońskim (300g) fasolka szparagowa (50g) woda mineralna

Podwieczorek – pudding z wiśniami (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka graham z masłem, pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym, herbata owocowa

Obiad – zupa fasolowa z ziemniakami i majerankiem, pierogi leniwe z serem twarogowym, sos jogurtowy, sałatka owocowa (jabłko, gruszka, brzoskwinia), kompot owocowy

Podwieczorek – szarlotka orkiszowa z cynamonem

Piątek (13.10.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – ciabatta (60g) masło (10g) mozarella z pomidorem i bazylią (30g) bułeczka maślana z powidłami śliwkowymi (20g) herbata cytrynowa (250g)

Obiad – zupa pieczarkowa z muszelkami (250g) ziemniaki (150g) purre szpinakowe z gotowanym jajkiem (150g) kompot wieloowocowy

Podwieczorek – muf finy kakaowe (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka pszenna z masłem i powidłami śliwkowymi, herbata z dzikiej róży

Obiad – krupnik z kaszą jęczmienną, burger z łososiem, purée ziemniaczane, surówka Colesław z kukurydzą, kompot owocowy

Podwieczorek – ciastko owsiane, śliwka

Poniedziałek (16.10.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) ser mazzdamer (20g) schabik cygański (20g) ogórek małosolny (20g) herbata z owoców leśnych (250g)

Obiad – krupnik z kaszą jaglaną (250g) pulpeciki drobiowo-wieprzowe z sosem pomidorowo-paprykowym (150g) makaron penne (60g) surówka koperkowa z rzodkiewką (60g)

Podwieczorek – deser twarogowo-śmietankowy z morelami (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka pszenna z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata z dzikiej róży

Obiad – krem ziemniaczany z batatami z prażonym słonecznikiem, makaron spaghetti z sosem bolońskim z warzywami okopowymi i zielonym groszkiem, kompot owocowy

Podwieczorek – gruszka i chrupki kukurydziane

Wtorek (17.10.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) Capresi śmietankowy z papryką (20g) polędwica z indyka (20g) herbata miętowa (250g)

Obiad – zupa kalafiorowa (250g) gołąbki bez zawijania z kapustą włoską, kaszą i farszem mięsnym w sosie pomidorowym (120g) tarty seler z brzoskwiniami (60g) woda mineralna

Podwieczorek – paluch serowy, owoc (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka grahamka z masłem, pasztetem drobiowym i pomidorem, herbata malinowa

Obiad – barszcz czerwony z makaronem, zraziki wieprzowe w sosie pieczeniowym, kasza pęczak, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy

Podwieczorek – koktajl truskawkowy na jogurcie naturalnym z płatkami owsianymi

Środa (18.10.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb wieloziarnisty (60g) pastella twarogowo-łososiowa z koperkiem (20g) szynka wiejska (20g) herbata malinowa (250g)

Obiad – zupa-krem marchwiowo-dyniowa z imbirem, jarmużem i pestkami dynii (250g) gyros drobiowy (60g) ryż po turecku (60g) bukiet sałat w sosie winegret (60g) kompot śliwkowy

Podwieczorek – koktajl truskawkowy (200g)     

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z makiem i masłem, polędwica sopocką i ogórkiem zielonym, herbata owocowa

Obiad – kalafiorowa z ziemniakami i koperkiem, pałeczki z kurczaka w ziołach, ziemniaki puree i buraki, kompot owocowy

Podwieczorek – domowa bułeczka ze śliwką

Czwartek (19.10.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – knypel z nasionami chia (60g) masło (10g) twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (20g) szynka Smyka (20g) herbata żurawinowa (250g)

Obiad – zupa gulaszowa z wołowiną (250g) pyzy w sosie pieczarkowym (300g) kapusta modra z jabłkiem (50g) ogórek kiszony (50g) woda

Podwieczorek – ciasto czekoladowe z wiśniami i migdałami (150g) 

PYSZOTY

Śniadanie – bułka z pestkami dyni z masłem, kiełbasą krakowską i papryką, herbata z hibiskusa

Obiad – kremowa zupa pomidorowa z pieczoną papryką i kaszą jaglaną, naleśniki orkiszowe z jabłkiem prażonym i surówką z marchewki i selera, kompot owocowy

Podwieczorek – ciasto czekoladowe z rabarbarem

Piątek (20.10.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb orkiszowy (60g) masło (10g) pasta jajeczna z koperkiem (30g) bułka cynamonowa z powidłami śliwkowymi (20g) herbata z owoców leśnych (250g)

Obiad – barszczyk ukraiński (250g) naleśniki z serkiem waniliowym, owocami i wiórkami kokosowymi (300g) kompot wieloowocowy

Podwieczorek – ciasteczka owsiane (150g) 

PYSZOTY

Śniadanie – bułka pszenna z masłem, pastą z tuńczyka i ogórkiem kiszonym, kakao

Obiad – krem z białych warzyw z grzankami ziołowymi, filet rybny panierowany, ziemniaki puree i brokuł gotowany, kompot owocowy

Podwieczorek – budyń waniliowy z musem wiśniowym

Poniedziałek (23.10.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb z nasionami dynii i słonecznika (60g) masło (10g) pastella twarogowo-warzywna (20g) ser mazzdamer (20g) herbata wieloowocowa (250g) 

Obiad – rosół z lanymi kluskami (250g) kurczak w potrawce z kurkumą (120g) ryż brązowy (60g) marchewka z groszkiem (80g) woda 

Podwieczorek – kaszka manna z malinami (150g)   

PYSZOTY

Śniadanie – bułka wieloziarnista z masłem, jajkiem gotowanym od kur z wolnego wybiegu, sałatą i papryką, herbata ziołowa

Obiad – zupa z żółtej fasolki z koperkiem i ziemniakami, warzywna potrawka po marokańsku z ciecierzycą, kasza bulgur, woda mineralna

Podwieczorek – banan, wafle ryżowe

Wtorek (24.10.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – kanapka wieloziarnista (60g) Capresi śmietankowy z ziołami (20g)schabik cygański (20g) herbata z dzikiej róży (250g)

Obiad –  zupa-krem z cukinii, bobu i zielonego groszku z migdałami (250g) sznycelki z indyka (80g) surówka z włoskiej i pekińskiej kapusty z rzodkiewką i kukurydzą (80g) woda

Podwieczorek – galaretka z bananami (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka pszenna z masłem, pastą hummus z suszonymi pomidorami, ogórkiem kiszonym i kiełkami, herbata malinowa

Obiad – krem marchewkowo-dyniowy z grzankami, kotlecik mielony z warzywami okopowymi, puree ziemniaczane, gotowana marchewka z groszkiem, kompot owocowy

Podwieczorek – ciastko owsiane z żurawiną

Środa (25.10.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – bułka żytnia (60g) masło (10g) Almette z rzodkiewką i kiełkami (20g) polędwica z indyka (20g) herbata cytrynowa (250g)

Obiad –  krupnik z kaszą pęczak (250g) pierogi z serem polane sosem jagodowym (300g) kompot (250g) tarta marchew z jabłkiem (60g)

Podwieczorek – sałatka owocowa z kiwi (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka kazjerka z masłem, serem żółtym i sałatą, herbata ziołowa

Obiad – rosół drobiowy z warzywami i zieloną pietruszką i makaronem literki, gulasz z szynki wieprzowej, kasza gryczana, gotowane buraczki z jabłkiem, kompot owocowy

Podwieczorek – galaretka z owoców leśnych, chrupki kukurydziane

Czwartek (26.10.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) pastella twarogowa z bazylią (20g) szynka wiejska (20g) herbata malinowa (250g)

Obiad –  zupa pomidorowa z kokardkami (250g) gulasz z ciecierzycą i czerwoną fasolą (200g) kasza bulgur (60g) buraczki na ciepło (60g) woda

Podwieczorek – drożdżówka z budyniem (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka graham z masłem, pasztetem drobiowym, rzodkiewką i kiełkami, herbata z hibiskusa

Obiad – aromatyczna zupa jarzynowa z koperkiem, gyros z kurczaka, sos jogurtowo-czosnkowy, ryż po turecku, surówka typu Colesław, kompot owocowy

Podwieczorek – ciasto marchewkowe z cynamonem i gruszką

Piątek (27.10.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – 

Obiad –  

Podwieczorek – 

PYSZOTY

Śniadanie – bułka pszenna z masłem i dżemem truskawkowym, kakao

Obiad – zupa ogórkowa z majerankiem i ziemniakami, ryba panierowana z sezamem i siemiem lnianym, ziemniaki puree, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka, kompot owocowy

Podwieczorek – ryż na mleku z wanilią i musem malinowym

Poniedziałek (30.10.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – bagietka z nasionami chia (60g) masło (10g) mozzarella z pomidorami (30g) rogalik maślany (30g) herbata miętowa (250g)

Obiad –  zupa neapolitańska (250g) filet z miruny w ziołach (80g) ziemniaki purre (150g) surówka z kapusty kiszonej z marchwią i pietruszką (50g) szpinak (50g) kompot

Podwieczorek – deser jogurtowy z granolą i żurawiną (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka kajzerka z masłem, szynka drobiowa, papryka, kiełki, herbata miętowa

Obiad – krem z brokuła i zielonego groszku z prażonym słonecznikiem, pierogi z twarożkiem truskawkowym, sos jogurtowo-waniliowy, surówka z marchewki i jabłka, woda mineralna

Podwieczorek – gruszka, cynamonowe wafle ze stewią

Wtorek (31.10.2017 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – ciabatta (60g) masło (10g) pastella z pstrągiem i ciecierzycą (30g) ser królewiecki (20g) herbata z aronią (250g)

Obiad –  zupa koperkowa z ryżem (250g) filet drobiowy soute w ziołach (80g) ziemniaki (150g) biała kapusta na ciepło (80g) kompot

Podwieczorek – ryż z mussem jabłkowo-morelowym i cynamonem (150g)

PYSZOTY

Śniadanie – bułka grahamka z masłem, pastą jajeczną i rzodkiewką, herbata owocowa

Obiad – krupnik z kaszą jęczmienną, pieczeń z karkówki z sosem pieczeniowym, pyzy drożdżowe, surówka z modrej kapusty, kompot owocowy

Podwieczorek – jogurt naturalny z granolą

Produkcja posiłków jest prowadzona zgodnie z zasadami systemu HACCP