facebook

Odpłatność za żywienie m-c listopad:

Płatności prosimy dokonać do 5 go każdego miesiąca.

Poniedziałek (05.11.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb orkiszowy (60g) masło (10g) szynka Smyka (20g) ser szlachecki (20g) sałata, rzodkiewki (20g) herbata malinowa (250g)

Obiad – krem dyniowo-marchewkowy z pestkami dyni i bagietką paryską (250g) mini pulpeciki drobiowo-cielęce (60g) makaron penne mieszany z razowym (60g) sos pomidorowo-paprykowy (100g) fasolka szparagowa (60g) kompot

Podwieczorek – kaszka manna z mussem z czarnej porzeczki (150g)

Wtorek (06.11.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) twarożek ze szczypiorkiem (30g) polędwica drobiowa (20g) herbata miętowa (250g)

Obiad – zupa grochowa (250g) pyzy w sosie śmietanowo-pieczarkowym (300g) buraczki zasmażane, surówka z pekińskiej (80g) woda mineralna

Podwieczorek – paluch serowy, owoc (150g)

Środa (07.11.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb pszenno-żytni (60g) masło (10g) Almette ziołowy z kiełkami (20g) szynka wiejska (20g) herbata z dzikiej róży (250g)

Obiad – krem z białych warzyw z serkiem mascarpone (250g) filet drobiowy w ziołach (80g) ziemniaki puree (150g) surówka meksykańska (80g) kompot

Podwieczorek – kisiel żurawinowy z bananami (150g)

Czwartek (08.11.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – knypel z nasionami chia (60g) masło (10g) pastella twarogowa z warzywami (30g) polędwica Smyka (20g) herbata z aronią (250g)

Obiad – krupnik z kaszą jaglaną (250g) kluski kopytka z okrasą (350g) kapusta kiszona zasmażana (80g) kompot

Podwieczorek – herbatniki zbożowe z miodem (150g)

Piątek (09.11.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – ciabatta (60g) masło (10g) pasta jajeczna z koperkiem (30g) chałka z powidłami śliwkowymi (20g) herbata żurawinowa (250g)

Obiad – zupa pomidorowa z ryżem (250g) filet rybny w ziołach (80g) ziemniaki z koperkiem (150g) bukiet sałat w sosie ogrodowym (60g) kompot

Wtorek (13.11.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb żytni (60g) masło (10g) polędwica z indyka (20g) ser królewiecki (20g) pomidorki cherry (20g) herbata wieloowocowa (250g)

Obiad – krem cukiniowo-groszkowy z grzankami (250g) gulasz z szynki z ciecierzycą i czerwoną fasolą (350g) kasza jęczmienna (60g) kapusta modra z jabłkiem, ogórek kiszony (80g) kompot

Podwieczorek – deser twarogowo-śmietankowy z gruszkami (150g)

Środa (14.11.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – chleb ze słonecznikiem (60g) masło (10g) ser Capresi ziołowy (20g) polędwica Smyka (20g) rzodkiewki (20g) herbata z dzikiej róży (250g)

Obiad – rosół z makaronem (250g) kurczak w sosie potrawkowym z kurkumą (180g) ryż brązowy (60g) bukiet jarzyn gotowanych z kalafiorem i brokułami (80g) woda mineralna

Podwieczorek – deser jogurtowy z granolą (150g)

Czwartek (15.11.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – grahamka (60g) masło (10g) pastella twarogowo-warzywna z fetą (30g) schabik cygański (20g) herbata malinowa (250g)

Obiad – barszczyk z łazankami (250g) roladki drobiowe z masłem i zieloną pietruszką (80g) ziemniaki puree (150g) marchewka z groszkiem (60g) kompot

Podwieczorek – koktajl wieloowocowy na maślance (150g)

Piątek (16.11.2018 r.)

ALIMPEX CATERING

Śniadanie – ciabatta (60g) masło (10g) jajko ze szczypiorkiem (30g) rogalik maślany z konfiturą malinową (20g) herbata z owoców leśnych (250g)

Obiad – zupa kalafiorowa (250g) pierogi z serem i śmietaną polane sosem jagodowym (350g) tarty seler z ananasem (60g) kompot

Podwieczorek – muffiny kakaowe (150g)

Produkcja posiłków jest prowadzona zgodnie z zasadami systemu HACCP